Εταιρικό Προφίλ

Πάνω από έναν αιώνα το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε. παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, διατηρώντας ανέπαφα στο χρόνο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που υπογράμμισαν τη φήμη ενός οργανισμού, πιστό στο όραμα του ιδρυτή του Ευγένιου Ευγενίδη.

Το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ιδρύθηκε το 1907 στην Κωνσταντινούπολη από τον Ευγένιο Ευγενίδη, έναν Έλληνα της διασποράς και αργότερα Εθνικό Ευεργέτη, ο οποίος χαρακτηριζόταν από οξύνοια και σκληρή δουλειά, δύο παράγοντες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξελιξή του μέσα στο χρόνο σε έναν χειριστή διεθνών προτύπων επεκτείνοντας την δράση του από τη μία πλευρά του πλανήτη στην άλλη.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους οικονομικούς πράκτορες στην Κωνσταντινούπολη, η Μικρασιατική Καταστροφή και τα επακόλουθα γεγονότα, τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και να εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά.
Τον Φεβρουάριο του 1923 αναλαμβάνει τη γενική πρακτόρευση της Σουηδικής Ανατολικής Γραμμής. Το οργανωτικό δαιμόνιο και η επιχειρηματική ιδιοφυΐα λάμπει ξανά.

Το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, που ήταν τώρα στον Πειραιά, είχε τη διαχείριση των συμφερόντων της Σουηδικής Ανατολικής Γραμμής στη Μέση Ανατολή και σύντομα καθιερώθηκε σε ένα υποδειγματικό πρακτορείο για ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Οι ελληνικές σχέσεις με τις αγορές αυτών των σκανδιναβικών χωρών έγιναν πιο στέρεες και αποτελεσματικές. Το 1925 το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ μετατρέπεται σε Α.Ε. εταιρεία και γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία στην Ελλάδα, με έδρα τον Πειραιά και Υπο-Πρακτορεία σε κάθε ελληνικό λιμάνι.

Οι δραστηριότητες του Ιδρυτή του Πρακτορείου συνεχίστηκαν από τους αείμνηστους Νικόλαο Βερνίκο-Ευγενίδη και την αδερφή του Ευγένιου Ευγενίδη, Μαριάνθη Σίμου.  Σήμερα το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε. συνεχίζει τις δραστηριότητες του με γνώμονα τις αξίες και την επιχειρηματική δεοντολογία που καθορίστηκαν από τους Ιδρυτές του.

Τώρα, το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ για περισσότερο από έναν αιώνα, παραμένει ένα σημαντικό Πρακτορείο Τακτικών Γραμμών προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες σε αποστολή εμπορευμάτων, εκτελωνισμό, έλεγχο εμπορευματοκιβωτίων, οδική μεταφορά, εισαγωγή και εξαγωγή κίνησης. Επιπλέον, η πολύ καλά καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα της εταιρείας, μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα θέματα που αφορούν κρουαζιερόπλοια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε κάθε ελληνικό λιμάνι. 

Κατά το 2017 σχεδιάστηκε η εταιρεία OCEAN NETWORK EXPRESS (ONE) για την ενοποιημένη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων της NYK, K LINE και MOL.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, από τον Απρίλιο του 2018, το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε. να ιδρύσει μία κοινοπραξία που ενεργεί ως γενικός και αποκλειστικός πράκτορας στην Ελλάδα για την ΟΝΕ με την επωνυμία ENA SHIPPING S.A.

Το ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ προσβλέπει με εμπιστοσύνη στην πρόκληση της νέας χιλιετίας με βάση την εμπειρία, τη φήμη και το εξειδικευμένο προσωπικό ο συνδυασμός των οποίων εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο έντονα ανταγωνιστικό κλίμα της σημερινής αγοράς και τη διατήρηση της ιστορικής προσφοράς σε κάθε είδους ναυτιλιακής και μεταφορικής εργασίας. 

 Αρχική     Επικοινωνία         Πολιτική Προστασίας  Δεδομένων

Copyright © SNEAL S.A., Designed an developed by PencilTeam 

Τα εμπορικά σήματα και λογότυπα ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους.

medcruise proc  ISO LOGO